Картопты неліктен суық суға салып пісіруге болмайтынын білесіз бе?

Картопты суық суға салып пісірген кезде оның құрамындағы нәрлі заттардың көп бөлігі жоғалып кетеді. Ең дұрысы, шикі картопты қайнап тұрған суға салу. Тіпті тұзды біраз қайнап, жұмсарған кезде қосу керек, деп жазды РИА Новости Wirtualna Polska поляк порталына сілтеме жасап.

 

Мұқият жуылған немесе қабығы ашылған картопты қайнаған суға салып, отты орташа етіп қойып, 15-20 минут қайнатқан жөн. Ал біраз уақыттан бері тұрған картопты қабығымен пісіру керек7 Cебебі барлық қажетті зат қабығының астында болады. Тазалаған кезде де қабығын мүмrіндігінше жұқа етіп алу керек.

 

Картоп қайнап жатқан суға литріне 250 миллилитр мөлшерінде сүт, май мен пияз қосуға болады. Сонда дәмдірек бола түседі.

 

Басылым картоптың С дәруменге бай екенін де еске салды. Сонымен қатар картопты тұтыну арқылы адам магний, кальций, темір, марганец, йод, натрий, күкірт секілді қажетті элементтер алады.

 

 

 sputnik.kz

Автор
Последние статьи автора
Назван точный исход матча КХЛ "Барыс" - "Салават Юлаев"
Кадрлық резерв. Ол қай жағдайда компанияны құтқарады, ал қашан қызметкерлерге теріс ықпал етеді?
Цифра
50
50 км/ч – именно с такой средней скоростью промчался вчера по афинской трассе Вячеслав Екимов

50 км/ч – именно с такой средней скоростью промчался вчера по афинской трассе Вячеслав Екимов, чтобы завоевать серебро в велогонке с раздельным стартом.
1900
Году

Бокс был узаконен как вид спорта
2,5
ГРАММА

Масса мячика для игры в настольный теннис
5
Олимпийских колец

символизируют единство пяти континентов, хотя ни одно из них не является символом какого-то конкретного континента. Цвета колец — синий, красный, желтый, зеленый, черный, — были выбраны, как наиболее часто встречающиеся на флагах государств мира.
130
км/час

С такой скоростью летит мяч, после удара профессионального волейболиста