Ғалымдар коронавирус инфекциясына қарсы вакцинация кезінде адамның жеген тамағы оның ағзасының қорғаныс жүйесінің тиімділігіне қалай әсер ететінін анықтады.
Бұл туралы Известия газеті жазды.
Вакцинация кезінде сарапшылар тәтті және майлы тағамдарды, фастфудты азайтуға шақырды. Семіздік пен дұрыс тамақтанбау кезінде иммунитет мүлдем төмендейді, әсіресе вакцинация кезінде антиденелер шығаруға жауап беретін бөлігі, - деп түсіндірді Тамақтану және биотехнология FIC жетекші ғылыми қызметкері Иван Гмошинский.
Мамандардың пікірінше, майсыз ақуыз, пробиотиктері көп тағамдар және тағамдық талшықтарды күнделікті рационға қосу керек. Тағамдық талшық кептірілген жемістер мен бұршақ дақылдарында, сондай-ақ дәнді дақылдар, жемістер мен нанда бар.
Сонымен қатар, сарапшылар вакцинациялауға дайындалып жүрген адамдардың рационында ақуыз жеткілікті мөлшерде болу керек.
Гмошинский вакцинация кезінде майсыз ет, балық және тауық еті, бұршақ дақылдарын жеуге, сондай-ақ қанттан бас тартуға кеңес берді, өйткені глюкозаның артық мөлшері ақуыздардың жұмысына кедергі келтіреді және денеде қабыну реакциясын тудырады.
Назым Ерсінғазы