Диеталар мен шектеулерсіз қалай арықтауға болады: дұрыс тамақтану ережелері
Жеке пайдалы мәзірді құру үшін алдымен барлық тағамдарды екі санатқа бөлу керек &mdash терең өңделген және тұтас өнімдер, дейді &ldquoденсаулық жаттықтырушысы&rdquo Зауре Нагим.
Зәуре өнімдерді бөлу идеясын түсіндірді. Мысалы, шұжық өндірісінде еттен басқа түрлі қоспалар қолданылады. Яғни, шұжық &mdash бұл терең өңделген өнім, бірақ стейк &mdash тұтас өнім. 
Дұрыс тамақтанудың негізгі постулаттарының бірі &mdash диетадан терең өңделген өнімдердің ең көп мөлшерін алып тастау.
&ldquoМысалы, дүкеннен сатып алынған бәліш жұмыртқа ұнтағы, стабилизатор, бояғыштар мен хошиістендіргіштерден жасалады. Бұл дәмді және керемет көрінуі мүмкін, бірақ әлі де өнеркәсіптік өнім болып қала береді. Яғни, сіз оның неден жасалғанын білмейсіз. Егер сіз бөлек ұн, жұмыртқа сатып алып, өзіңіз пісірсеңіз, бұл сіздің денсаулығыңыз үшін әлдеқайда қауіпсіз.
Сондықтан жарнамаланатын тағамдардан көп жағдайда бас тартуды ұсынамын,
өйткені, сіз олардың неден жасалғанын білмейсіз&rdquo, &ndash дейді Зауре Нагим.
Диета &mdash салмақ жоғалту емес, тазарту құралы
Маман диета пайдасы туралы түсінік біршама асырылған дейді. Дәлірек айтқанда, оларды қолданудың дұрыс түсіндірілмеуі кең таралған.
&ldquoЕгер мен қандай да бір диетаға отырсам және оны ұстанатын болсам, мен сау боламын деген жаңсақ түсінік бар. Әдетте адам диетаны белгілі бір уақыт аралығында ұстайды, кейін қалыпты өмірге көшеді. Ол бұрынғы әдеттеріне оралады, ал диеталардың нәтижесі сәйкесінше жоғалады. Диеталар, ең алдымен, терапевтік мақсаттарда қолданылады &ndash аздап салмақ түсіреді, аздап сергітеді, қуаттандырады, кейбір мүшені сауықтырады, бірақ бұдан артық көмектеспейді&rdquo, &ndash деп түсіндіреді Зауре Нагим.
Оның айтуынша, диетаны жылына бір рет ұстаса жеткілікті. Ал артық салмақ жинамас үшін және денені қалыпта ұстау үшін жалпы тамақтану форматын қайта қарастыру керек.
Әдетте, әр адамда белгілі бір тамақтану тәртібі қалыптасады. Таңғы ас, түскі ас, кешкі ас шамамен бір уақытта. Бір сәтте адам дұрыс тамақтану туралы ойлана бастайды &ndash энергия тапшы, тез шаршайды, асқазаны ауырады және т. б.
&ldquoБұл бұзылған жол сияқты &ndash сол баяғы тағамдар, ас қорыту жүйесіне сол баяғы жүктеме. Әдетте, бірнеше килограмм тастау үшін, әдеттен тыс тамақтану форматын енгізу жеткілікті.
Мысалы, егер сіз 10-да таңғы ас ішсеңіз, 14-те түскі ас ішсеңіз және 19-да кешкі ас ішсеңіз, уақыт пен порцияны өзгертуге болады. Менен адамдар детокс курсынан өтеді &ndash біз тағамның мөлшері мен құрамын, қабылдау уақытын өзгертеміз &ndash дене қайта ретке келіп, адамдар салмақ жоғалта бастайды&rdquo.
Ыстық су мен&hellip
Ағзаға су өте қажет. Және бұл 80% судан тұратынымыздан емес. Мәселе лимфа жүйесінде, ол метаболизм өнімдерін жинау және шығарумен айналысады.
&ldquoКейбіреулер лимфа жүйесін ағзаның кәрізі деп атайды, бірақ іс жүзінде лимфа грек тілінен аударғанда &ldquoтаза су&rdquo дегенді білдіреді, яғни лимфа алдын-ала зарарсыздандырады, тазартады және бүйрек пен ішек арқылы қажет емес нәрсені кетіреді. Кәдімгі суды пайдалану бұл жүйенің жұмысын айтарлықтай жеңілдетеді. Су ішуді бастағандардың көбісі салмақ жоғалта бастайды, өйткені денесі әлдеқайда жақсы тазалана бастайды&rdquo, &mdash деді Зәуре Нагим.
Сонымен бірге ол мынаны атап өтті
температурасы дене температурасынан асатын ыстық суды тұтынған жөн
Тибет медицинасында: &ldquoегер сіз асқазаныңызды емдегіңіз келсе, ыстық су ішіңіз&rdquo, &ndash дейді. Қаншалықты көп ыстық су ішесіз, соғұрлым ол денеге жақсы сіңеді. Суық су, өкінішке орай, сіңірілмейді. Дене энергияны жылытуға жұмсайды. Сондықтан сіз оның жұмысын жеңілдетесіз.
&hellip дене белсенділігі қажет
Жүрек қан айналымы жүйесінің жұмысын қамтамасыз етеді. Бірақ лимфа жүйесінде мұндай мотор жоқ, сондықтан ол өз жұмысын баяу жасайды. Ағза тезірек және сапалырақ тазару үшін оған көмектесу керек.
&ldquoЛимфа тамырлары бұлшықеттің жиырылуына байланысты лимфаны тазартады. Мұнда терлеуді де айта кету керек, моншалар бекер ойлап табылмаған. Терлеуді ынталандыру &mdash бұл лимфа қозғалысы&rdquo, &ndash деді Зәуре Нагим.
kaz.365info.kz