Пластик ыдысты бірнеше рет пайдаланудан келетін қатердің алдын алу үшін...
Ғалымдар адам денсаулығына келер зиянын барынша азайту үшін пластик ыдысты пайдалану ережесіне қатысты өз пікірін бөлісті. Бұл жайында islam.kz порталы «Известия» ақпарат көзіне сілтеме жасай отырып мәлім етеді, - деп хабарлайды Alashainasy.kz тілшісі.
Пластик ыдысты абайлап пайдалану үшін техникалық регламентімен танысу керек.
Нормативті құжаттарда бір жолғы пластик ыдыстар шөлмектерді дайындаудың талаптары мен шарттары көзделген.
Бұған қоса, пластик бұйымдарды пайдаланған кезде, мәселен, ішіне тағам салып қыздырғанда белгілі бір температурадан асырмау шегі да қарастырылған.
Пластикалық ыдыстармен жұмыс істегенде ыдыс-аяқтардағы арнайы белгілерге, атап айтқанда, тағамдық пластмассаға арналған тиісті белгіге - шанышқы мен стақанға, «ЕАК» кедендік рәсімінің бірыңғай белгісіне және Пластмасса түрін көрсететін саны бар Mobius цикліне назар аудару керек.
Мұндай белгілер пластик ыдысты пайдалану қауіпсіздігінен хабар береді.
Соның ішінде пластик ыдыстарды ақау шалғанда немесе зақым келгенде, айталық, пластик ыдыстың мөлдірлігі жоғалып, көмескі тартқанда пайдалануға тыйым салынады.
Пластик ыдысты күн көзінде сақтамау керек, ыстық су немесе сұйықтық құюдан аулақ болған дұрыс.
Пластик ыдысты сырып алудан сақтану керек.