Әдетте қытайдың, кәрістің ұлттық тағамдары өте ащы болып келеді. Бұл асқазанға зиян емес пе?
Майгүл НҰРТІЛЕУ, Шу қаласы
Ащы тағамдар, әрине, асқазанға зиян. Тағамдарының ащылығымен танымал Азия елдерінің көпшілігі асқазан және ішек жолдарының онкологиялық аурулары жөнінен әлемде бірінші орын алады. Дәмдеуіш ретінде пайдаланылатын өткір қоспалар асқазан мен асқазан жолдарының шырышты қабатын зақымдап, аталған органдарда жараның пайда болуына себепкер болады. Әдетте кейбір адамдар ащы бұрышты бактерицидтік қасиеті үшін жақсы көреді. Бірақ лимон да тағамды жақсы залалсыздандырады. Микробтардың көбеюін кәдімгі тұз да жақсы тоқтата алады.
Ащы тағам неге зиян?
Последние статьи автора