Ащы тағам неге зиян?

Әдетте қытайдың, кәрістің ұлттық тағамдары өте ащы болып келеді. Бұл асқазанға зиян емес пе?
Майгүл НҰРТІЛЕУ,
Шу қаласы
Ащы тағамдар, әрине, асқазанға зиян. Тағамдарының ащылығымен танымал Азия елдерінің көпшілігі асқазан және ішек жолдарының онко­логиялық аурулары жөнінен әлемде бірінші орын алады. Дәмдеуіш ретінде пайдала­нылатын өткір қоспалар асқа­зан мен асқазан жолдарының шырышты қабатын зақымдап, аталған органдарда жараның пайда болуына себепкер бола­ды. Әдетте кейбір адамдар ащы бұрышты бактерицидтік қасиеті үшін жақсы көреді. Бірақ лимон да тағамды жақсы залалсыздандырады. Мик­робтардың көбеюін кәдімгі тұз да жақсы тоқтата алады.

Автор
Последние статьи автора
Назван точный исход матча КХЛ "Барыс" - "Салават Юлаев"
Кадрлық резерв. Ол қай жағдайда компанияны құтқарады, ал қашан қызметкерлерге теріс ықпал етеді?
Цифра
50
50 км/ч – именно с такой средней скоростью промчался вчера по афинской трассе Вячеслав Екимов

50 км/ч – именно с такой средней скоростью промчался вчера по афинской трассе Вячеслав Екимов, чтобы завоевать серебро в велогонке с раздельным стартом.
1900
Году

Бокс был узаконен как вид спорта
2,5
ГРАММА

Масса мячика для игры в настольный теннис
5
Олимпийских колец

символизируют единство пяти континентов, хотя ни одно из них не является символом какого-то конкретного континента. Цвета колец — синий, красный, желтый, зеленый, черный, — были выбраны, как наиболее часто встречающиеся на флагах государств мира.
130
км/час

С такой скоростью летит мяч, после удара профессионального волейболиста