Тоңазытқышта ұзақ сақталған етті жеу ішек-қарынға зиян. Пәкістан медицина институтының дәрігерлері ет өнімдерін 10 күннен артық мұздатпауға кеңес береді.
Бұл туралы The Times of India басылымы жария етті. Ғалымдардың айтуынша, ұзақ мұздатылған еттің ақуызы бұзылады. Мұндай етті жеген адамның жұқпалы ішек ауруына тап болуы мүмкін. «Адамдар асқа жаңа сойылған немесе бірнеше күн бұрын ғана сойылған малдың етін ғана қолданғаны дұрыс. Тоңазытқышта тұрып қалған ет өнімдері ішек-қарын жолдарына, бауыр мен бүйрекке де зақым келтіреді», – дейді гастроэнтеролог Васим Хаваджа.
Тоңазытқыш ет өнімдерін зиянды етеді
Последние статьи автора