Мамандар дүкеннен сапалы сүзбе қалай таңдауға болатынын айтты, - деп хабарлайды Alashainasy.kz тілшісі sputnik.kz-ке сілтеме жасап.
Олардың айтуынша, өнімді таңдағанда құрамы мен сақтау мерзіміне назар аудару керек. Кез-келген сүзбе екі ингредиенттен тұруы керек: пастерленген сүт және ашытқы, фермент те болуы мүмкін, деп жазады "Москва24".
Кейде өндірушілер ірімшікке кальций хлоридін қосады. Сондықтан өнім сапасын жоғалтады. Классикалық сүзбе құрамында өсімдік майлары немесе ақуыздар болмайды, әйтпесе ол ірімшік өніміне айналады. Қаптамадағы қосымша жазуларға назар аударудың да қажеті жоқ.
Сүзбе құрамына тұрақтандырғыш, қоюландырғыш, бояғыш пен консерванттар кірмеуі керек. Қағаз қаптамадағы ірімшіктің жарамдылық мерзімі - жеті тәуліктен, вакуумдағысының мерзімі бір айдан аспайды.
Ашылғаннан кейін өнімді тоңазытқышта үш күнге дейін, мұздатқышта алты айға дейін сақтауға болады.