Дәрігер қыс мезгілінде ішу керек тағамдық қоспалар мен дәрумендерді атады.
Қыс мезгілінде D, C дәрумендерін және мырышты тұтыну маңызды, дейді тамақтану бойынша жаттықтырушы Холли Зокколан.
Дәрігер D витаминін күн сәулесінен алынатын табиғи қоректік зат деп атады. Адамдар күн сәулесі жетіспейтін қыс айларында оны қосымша ретінде қабылдау керек. Бұл витамин иммундық жүйені нығайтады.
Ол майлы балықта, етте, ірімшікте, жұмыртқаның сарысында кездеседі. Мырыш, С дәрумені қыста суық тиюмен күресуге көмектеседі. С дәрумені дене тіндерін қалпына келтіруде де маңызды.