Қара бұрыштың пайдасы қандай?
Ағам ыстық тамағына үнемі қара бұрыш қосады. Оны тамаққа қосу міндетті ме? Ағзаға қандай пайдасы бар?
Артур Нәлібаев, Қарағанды қаласы
Қара бұрышты аспаздар «дәмдеуіштердің патшасы» деп атайды. Ол – ас дәмін келтіретін үгітілген қоспалардың ішіндегі ең жиі қолданылатыны. Қара бұрышты сорпаға, көжеге, тұздыққа, тұздалған көкөністерге, салаттарға, соустарға, ет-балық өнімдеріне және басқа да тағамдарға қосады. Ол адамның тәбетін ашып, асқорытуды жеңілдетеді. Құрамының 1-2%-ы шайырдан, 6-12%-ы майдан, крахмалдан, 5-9%-ы пиперин алкалоидынан, 0,9-2,5%-ы эфир майынан тұрады. Бұрыштағы эфир майының құрамында дипентен, фелландрен, сесквитерпен және кариофиллен сияқты ағзаға пайдалы химиялық заттар болады.
Читайте также
Футбольный клуб 'Кайрат' столкнется с сильными соперниками на турнире в Катаре
Фанаты "Барыса" получили негативные известия
GTA VI впервые покажут уже в декабре
Дану Уайта угостили куртом в Нью-Йорке
"Золото в серебре" : 16-летняя казахстанская спортсменка дважды победила на чемпионате мира по джиу-джитсу
Димаш Кудайберген обратился к сборной Казахстана по футболу