Мedportal.ru-дың мәлімдеуінше, сыраның өзіне тартатын қасиеті иісі мен дәмінде. Ал құрамындағы қоспалар адамның миына қатты әзер етіп, мастыққа итермелейді.
АҚШ-тың нейрофизиологтары бір саптыаяқ сыра мен бір рөмке өткір күшті алкогольді ішімдікті ішкеннен кейін адамның неліктен бірнешеуін қайта ішкісі келе беретінін анықтады. Индиана штатындағы Медициналық оқу орнында жүргізілген ғылыми-зерттеулерге сенсек, сыраға деген құмарлық ми арқылы пайда болады. Зерттеудің жетекшісі Дэвид Карэкеннің айтуынша, мұндай қорытындыны позтронды-эмиссиондық томография көрсетіп берген. Сараптамаға қатысқан 49 адамның жартысына сыра, жартысына алгокольсіз сусын ұсынылған. Нәтижесінде сыраның иісі мен дәмі және құрамындағы әлсіз спирт бас, мидың барлық нейромедиаторлы жүйелеріне қатты әсер ететіні белгілі болды. Ал сусын ішкендерде ешқандай әсер білінбеді. Тағы бір айта кететіні, жақын туыстары маскүнемдікке шалдыққандардың басым бөлігінің ми қызметі алкогольдің аз мөлшеріне де төтеп бере алмай, бірден мас болып қалатыны дәлелденген. Яғни ішімдікқұмарлыққа ұрпақтан ұрпаққа берілу қасиеті тән деген сөз.
Сыраға деген құмарлықтың сыры ашылды
Последние статьи автора