Шоколад пен какао жеміс шырындарына қарағанда пайдалырақ. Америкалық ғалымдар ағза жасушалары үшін қажетті антиоксиданттардың шоколад құрамында көбірек екенін дәлелдеді.
The Daily Telegraph басылымының хабарлауынша, қою шоколадтың құрамдас заттары жасушалардың қышқылдану процесін тежейді. Мұның әсерінен адам ағзасы қатерлі ісік пен жүрек ауруларына төзімді келеді. Бұрын табиғи жеміс шырыны құрамында антиоксиданттар көп делінетін. Бірақ ғалымдар онкологиялық аурулардың алдын алуда какао ұнтағы мен қою түсті шоколадтың әлдеқайда пайдалырақ екенін айтып отыр.
Шоколад жеміс шырынынан да пайдалы екен
Последние статьи автора