Ағам ыстық тамағына үнемі қара бұрыш қосады. Оны тамаққа қосу міндетті ме? Ағзаға қандай пайдасы бар?
Артур Нәлібаев, Қарағанды қаласы
Қара бұрышты аспаздар «дәмдеуіштердің патшасы» деп атайды. Ол – ас дәмін келтіретін үгітілген қоспалардың ішіндегі ең жиі қолданылатыны. Қара бұрышты сорпаға, көжеге, тұздыққа, тұздалған көкөністерге, салаттарға, соустарға, ет-балық өнімдеріне және басқа да тағамдарға қосады. Ол адамның тәбетін ашып, асқорытуды жеңілдетеді. Құрамының 1-2%-ы шайырдан, 6-12%-ы майдан, крахмалдан, 5-9%-ы пиперин алкалоидынан, 0,9-2,5%-ы эфир майынан тұрады. Бұрыштағы эфир майының құрамында дипентен, фелландрен, сесквитерпен және кариофиллен сияқты ағзаға пайдалы химиялық заттар болады.
Қара бұрыштың пайдасы қандай?
Последние статьи автора